marți, 17 august 2010

Dans neterminat


Frunzele copacului danseaza in aerul aproape fierbinte al dupa amiezii. Ziua se indreapta spre seara. Pasarelele, voioase alta data, au tacut subit in arsita verii. Se uita curioase dupa un ochi de apa ca sa-si aline setea. Noroc cu câte un gospodar care stopeşte asfaltul în căutare de răcoare.

vineri, 13 august 2010

Zece

Studiind comportamentul persoanelor din ţările bogate, descoperim că marea parte a populaţiei respectă următoarele reguli (ordinea nu este importantă):

1. Etica
2. Ordinea şi curăţenia
3. Integritatea şi cinstea
4. Punctualitatea
5. Resposabilitatea
6. Dorinţa de perfecţionare
7. Respectul pentru legi şi regulamente
8. Respectul pentru drepturile celorlalţi
9. Dragostea pentru muncă
10. Efortul pentru a face economii şi cheltuiala cu chibzuinţă

[Sursa: Internet]

joi, 12 august 2010

marți, 10 august 2010

Căldură mare

Căldură mare. Asfaltul dogoreste aer nemişcat, fierbinte, ce îţi dă senzatie de cuptor. Dar mirosul nu e cel de paine proaspata sau friptura frageda (pentru cei ce nu sunt vegetarieni), ci de asfalt încins, amestecat cu iz de motor pe benzina si asezonat cu clacsoane repezite. Cate un biciclist incearca sa se strecoare printre pietoni si masini, in cautare de umbra prietenoasa. Pietonii sunt cu ochii la trafic, nu la semafor, si tasnesc spre racoarea, cat exista, a statiei de metrou. Taxiurile galbene taie haotic traficul, cu pasageri ce s-au resemnat (de ce oare?) în a mai purta centura de siguranţă. Câte un câine plictisit, apărut de nu se ştie unde, îşi găseşte repede o maşină după care să latre ca să-i mai treacă din monotonie. Motocicliştii se amestecă şi ei traficul lent, dar nervos. Mă gîndesc că-ţi trebuie curaj, nu glumă, pentru aşa ceva. Sau un strop de nebunie? Locul de parcare rămas liber pe trecerea de pietoni se ocupă aproape imediat. Ce contează că acum, la sfârşit de zi, la 100 de metri distanţă, sunt atâtea locuri libere reglementare? Serviciul s-a terminat. Urmează încă o seară cu aer condiţionat.

vineri, 6 august 2010

La taclale cu Anca: Bunicii

Când spunem bunici, ne gandim la familie, la rude si legaturi. Poate nu am stat niciodata pe ganduri ca să ne dam seama ce ascunde cu adevărat in spatele acestui cuvânt.

Ce inseamna bunici? Poate este o simpla etapa a vietii la care vom ajunge peste ani. Poate este un simplu cuvant care ascunde in spate dragoste, admiratie si incredere. Va fi un moment in care îl vom intelege in intregime? Poate, peste ani, atunci cand o trăire de o clipă ni-i va aduce în minte pe dragii nostri bunici. Ne vom opri pentru cateva secunde sa ne aducem aminte cu drag de momente traite alaturi de ei si un zambet nostalgic ne va înflori pe faţă. Sau poate va fi atunci când şi noi vom fi devenit bunici, cand nepotii nostri se vor juca in jurul nostru iar noi vom simti o dragoste profundă şi caldă fata de ei.

Dar pana atunci va trebui sa trecem, încet-încet, peste fiecare etapa a vietii.

marți, 3 august 2010

Mâine

Ziua de ieri este deja istorie şi nu o mai putem schimba. Să iertăm ceea ce a fost şi să păşim senin mai departe.

Dacă ziua de mâine nu va mai fi, ce ai vrea să faci astăzi? Şi dacă îţi doreşti atât de mult, de ce trebuie să aştepţi până mâine? Azi este aici, o oportunitate certă. Azi e aici ca să poţi schimba viitorul. De ce vrei să aştepţi până mâine?

luni, 2 august 2010

La taclale cu Anca: Armata

Daca iţi construiesti o armata rezolvi totul? De obicei nu, căci, oricât de mulţi oameni ai strânge, orice s-ar intampla, o persoana, o singura persoana va lipsi intotdeauna. Acea persoana care la un moment dat a fost totul, o persoana pe care ai cunoscut-o şi de care ai acum nevoie, dar care a plecat şi nu mai este prezentă. Oricât de mult doreşti să o aduci înapoi, nu reuseşti. O uşă mereu deschisă s-a închis şi ai rămas în interior. Încerci din rasputeri sa ieşi, dar totusi, nu mai deschizi acea uşă niciodată...