luni, 20 octombrie 2014

Mai fluid, mai curat, mai sănătos

Creşterea numărului de autoturisme, dezvoltarea oarecum haotică a spaţiilor de birouri (la care parcă proiectanţii s-au gândit cum să înghesuie cât mai mulţi truditori fără să prevadă şi locuri de parcare corespunzătoare), indolenţa poliţiei în aplicarea legii (mă tot întreb de ce se mai cheltuie bani pe indicatoare rutiere dacă tot nu sunt respectate) plus grosolănia unora (care au uitat regulile de trafic şi care parchează după principiul să-mi fie bine doar mie) fac ca circulaţia în Bucureşti să fie haotică şi aglometată. (Haoticul este specificul local căci în multe, foarte multe alte oraşe europene traficul este doar aglomerat.)

Este posibil un altfel de trafic? Cu siguranţă, da. Mersul pe jos, combinat cu transportul în comun de suprafaţă şi metroul reprezintă o alternativă mai ieftină şi chiar mai rapidă. (Nu pun încă la socoteală bicicleta: cu excepţia plimbărilor de agrement prin parcuri, consider că Bucureştiul nu este încă educat pentru folosirea acesteia ca mijloc uzual de transport zilnic.)

Luând în considerare problema transportului în oraşe, Comisia Europeana a început o campanie prin care arată că cel mai bun mod de a te deplasa prin oraş este printr-o combinaţie de mijloace de transport. Se oferă premii celor care îşi fac un selfie prin care să evidenţieze această idee. Accesaţi Do The Right Mix: https://www.facebook.com/DoTheRightMixRomania/app_1532474300309002 pentru mai multe informaţii.



Cu un pic de bunăvoinţă, un pic de gândire, un pic de politeţe şi un zâmbet, traficul poate fi mai fluid, oraşul mai curat şi noi mai sănătoşi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu