joi, 23 octombrie 2014

Supa cremă

Bucătăria nu este despre cantităţi şi timpi ci despre gust, imaginaţie şi pasiune. O mâncare iese bună atunci când îţi place să o faci şi nu când trebuie să o faci. Imaginaţia te ajută să alegi ingredientele:  te gândeşti ce gust va avea mâncarea şi te hotărăşti dacă să pui sau nu ingredientul respectiv.

Acestea fiind spuse, să purcedem la prepararea supei  cremă.

Totul începe cu căutarea ingredientelor prin cămară şi frigider. De astă dată am ales dovlecei, cartof, ţelină, praz, păstârnac, ceapă, ardei iute. Ca să fiarbă mai repede, ingredientele se pun în oală tăiate bucăţi. Se acoperă oala.



La momentul potrivit (de obicei, la 15 minute după primul clocot) se ia oala de pe foc şi conţinutul se pasează. Se adaugă mirodenii, inclusiv sare, după gust.


Se mai dă un clocot. Se pun 2 linguri de ulei şi verdeaţă. Se serveşte fierbinte sau rece, ornată cu câteva frunzuliţe verzi. Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu