sâmbătă, 30 mai 2015

Înțelegere

Oricât de mari ar fi grijile, oricât de amare problemele şi oricât de grea ar fi ziua, opreşte-te un minut din negura gândurilor sau din truda ce nu-şi găseşte parcă rostul, închide ochii sau priveşte cerul, visează la seninătatea şi mulţumirea la care doreşti să ajungi şi zâmbeşte la frumuseţea pe care vrei să o dobândeşti. Un minut, doar un minut de linişte şi speranţă în monotonia fără ţintă. Şi minutul de astăzi, adunat cu cel de mâine şi cu cel de poimâine, vor crea, ca persistenţa picăturii de apă ce sapă în stâncă, un fluviu nestăvilit de speranţă. Cu statornicia acestui minut vei ajunge acolo unde visezi să fii dar nu ai încă puterea să porneşti la drum şi nici credinţa că e posibil.

Ziua de ieri este deja istorie şi nu o mai poți schimba. Amintește-ți lecţia pe care a dat-o! Dar poate cel mai important lucru pentru ieri nu este amintirea ci iertarea. Găsește înţelepciunea să ierți, să-ți eliberezi mintea şi inima de ură, să-ți canalizezi energiile spre un mâine mai bun.

Ca să poți pleca mai departe trebuie să te împaci cu locul în care ești acum și să te bucuri de ceea ce ai acum. Oprește-te un pic din alergare și uită-te în urmă! Unde erai acum un an? Câte din ceea ce ai acum nici nu le visai atunci? Drumul ce urmează poate că nu e ușor. Zâmbește clipei prezente și pornește! Și nu lăsa aici curiozitatea, ambiţia, înţelegerea şi răbdarea de a căuta şi găsi frumuseţea ce te-nconjoară.