marți, 21 martie 2017

Salamul inteligent

Chair dacă e greu, trebuie să recunoaştem: tehnologia năucitoare a ultimelor decenii ne-a rupt de natură, ne-a făcut mai slabi, ne-a modificat simţurile şi ne-a făcut să uităm multe din cunoştinţele pe care părinţii noştri, crescuţi în lumea satului, le aveau în comuniunea cu natura. Suntem mai slabi şi nu mai avem puterea, şi nici cunoaşterea, de a ne apăra singuri. Avem nevoie de tehnologie.

Abundenţa produselor alimentare ne-a făcut să uităm reguli elementare de conservare şi păstrare. Şi iar avem nevoie de tehnologie pentru a ne putea apăra.

Caroli a făcut un pas în aceată direcţie: #mâncarecunotificare. Salamurile Semenic Extra au o etichetă termosensibilă (http://www.caroli.ro/ro/carolimetru-termic/) care își schimbă culoarea în verde (atunci când produsul este păstrat la temperatură optimă) sau galben (când temperatura de stocare este prea mare). Interesant, nu?

Pe când eticheta roşie care să anunţe că un produs nu mai este bun de consum?

luni, 13 martie 2017