marți, 29 septembrie 2015

Tu




Soarta omului valorează atât cât şi-o evaluează singur. - Honore de Balzac

luni, 28 septembrie 2015

Simplitate




Zidul se prăbuşeşte dacă nu sunt bine lucrate cărămizile. (George R.R. Martin, Iureşul săbiilor)

vineri, 25 septembrie 2015

Pastel



O pată albă de culoare punctează întinderea caldă a mării: un iaht ce-și poartă poveștile și visele spre țărmuri însorite sau bătute de vânt și udate de stropi repezi de ploaie. Albastru, alb, verde, smarald, auriu, galben, purpură: pastel de acuarelă. Amintiri...

marți, 15 septembrie 2015

Galben



Pe poteca tăcută de pe povârnișul muntelui, ascultând vocea frunzelor povestind adierii de vânt despre toamnă, te întrebi ce rost are zgomotul orașului infernal. Oare de ce nu poți avea liniștea de aici?

duminică, 6 septembrie 2015

Nordul Moldovei

Nordul Moldovei, cunoscut in cea mai mare parte ca Bucovina, este recunoscut pentru frumusețea peisajului, rafinamentul artiștilor populari şi monumentele sale de artă. Cele mai cunoscute sunt cele cinci mănăstiri fortificate (ridicate in secolele al XV-lea si al XVI-lea), ale căror biserici sunt pictate cu fresce exterioare unice in Europa: Voroneț, Arbore, Humor, Moldoviţa şi Suceviţa.

Nu trebuie uitate nici Cetatea de Scaun din Suceava, mănăstirea Putna (unde se afla mormântul lui Stefan cel Mare) sau mănăstirea Dragomirna ce impresionează prin linia arhitectonica zvelta, Rădăuți, mănăstirea Bogdana (cel mai vechi aşezământ monahal din Moldova), Câmpulung, Rarău (pentru o excursie până sus, la Pietrele Doamnei), Vatra Dornei (cu o plimbare cu barca pneumatică pe Bistriţa).

În Bucovina poţi face turism religios, cultural, terapeutic sau sportiv. Munte, deal, ape, cetăți, muzee: aici le ai pe toate.