vineri, 31 octombrie 2014
joi, 30 octombrie 2014
miercuri, 29 octombrie 2014
marți, 28 octombrie 2014
Acum
Viaţa este formată dintr-un şir de acum. Trăieşte clipa prezentă! Aici este locul în care te afli şi de unde poţi porni mai departe. Aici şi nu în altă parte.
luni, 27 octombrie 2014
duminică, 26 octombrie 2014
sâmbătă, 25 octombrie 2014
vineri, 24 octombrie 2014
Salată de sezon
Sfârşitul de octombrie este sezonul frunzelor galbene, al ploilor reci, al cartofilor şi morcovilor. Este motiv de inspiraţie pentru bucătărie.
Ingredientele principale pentru o salată de sezon sunt cartofii şi morcovii (care au un gust mai bun dacă se fierb la abur). Se adaugă ceapă verde, ardei capia şi ceapă roşie.
Se taie ingredientele cubuleţe, după pricepere şi răbdare. Se pun câteva frunze de salată verde şi sfeclă roşie crudă (tăiată fideluţă). Se adaugă sare şi alte mirodenii, după gust şi imaginaţie, plus 2-3 linguri de ulei. Poftă bună!
Ingredientele principale pentru o salată de sezon sunt cartofii şi morcovii (care au un gust mai bun dacă se fierb la abur). Se adaugă ceapă verde, ardei capia şi ceapă roşie.
Se taie ingredientele cubuleţe, după pricepere şi răbdare. Se pun câteva frunze de salată verde şi sfeclă roşie crudă (tăiată fideluţă). Se adaugă sare şi alte mirodenii, după gust şi imaginaţie, plus 2-3 linguri de ulei. Poftă bună!
joi, 23 octombrie 2014
Supa cremă
Bucătăria nu este despre cantităţi şi timpi ci despre gust, imaginaţie şi pasiune. O mâncare iese bună atunci când îţi place să o faci şi nu când trebuie să o faci. Imaginaţia te ajută să alegi ingredientele: te gândeşti ce gust va avea mâncarea şi te hotărăşti dacă să pui sau nu ingredientul respectiv.
Acestea fiind spuse, să purcedem la prepararea supei cremă.
Totul începe cu căutarea ingredientelor prin cămară şi frigider. De astă dată am ales dovlecei, cartof, ţelină, praz, păstârnac, ceapă, ardei iute. Ca să fiarbă mai repede, ingredientele se pun în oală tăiate bucăţi. Se acoperă oala.
La momentul potrivit (de obicei, la 15 minute după primul clocot) se ia oala de pe foc şi conţinutul se pasează. Se adaugă mirodenii, inclusiv sare, după gust.
Se mai dă un clocot. Se pun 2 linguri de ulei şi verdeaţă. Se serveşte fierbinte sau rece, ornată cu câteva frunzuliţe verzi. Poftă bună!
Acestea fiind spuse, să purcedem la prepararea supei cremă.
Totul începe cu căutarea ingredientelor prin cămară şi frigider. De astă dată am ales dovlecei, cartof, ţelină, praz, păstârnac, ceapă, ardei iute. Ca să fiarbă mai repede, ingredientele se pun în oală tăiate bucăţi. Se acoperă oala.
La momentul potrivit (de obicei, la 15 minute după primul clocot) se ia oala de pe foc şi conţinutul se pasează. Se adaugă mirodenii, inclusiv sare, după gust.
Se mai dă un clocot. Se pun 2 linguri de ulei şi verdeaţă. Se serveşte fierbinte sau rece, ornată cu câteva frunzuliţe verzi. Poftă bună!
Tot mai sus
După succesul de anul trecut, Sky Tower (cea mai inalta cladire din Romania) împreună cu Raiffeisen Property International, Raiffeisen Bank si smartatletic organizează de a doua editie SkyRun. Toate fondurile strânse vor fi donate Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei.
Concursul are loc pe 25 octombrie. Înscrierile s-au încheiat deja. Dacă te-ai înscris şi tu, baftă! Dacă nu ai făcut-o, e momentul potrivit să începi antrenamentele pentru 2015. Succes!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)