marți, 13 octombrie 2009

La taclale cu Anca: Fericire

Omul traieste doar datorita exemplelor frumoase. De fiecare data cand un zambet ne inspira, o lacrima ne da puterea de a continua. Câteodată cuvintele sunt atat de grele incat parcă te izbesc in fata; altă dată sunt atât de usoare incat nici nu iti dai seama de ele.

De fiecare data cand ceva ne trage in jos, cand vedem pe cineva suparat sau amarat, imediat ne oprim iar in noi creşte teama de a nu ajunge la fel. In acel moment, pentru câteva clipe, se stinge pofta de viata.

Trebuie să privim minunile simple din jurul nostru si să învătăm, din tot ce ne-nconjoară, cum să fim mai buni, mai frumosi, mai întelepti si mai iubitori. Putem sa facem din orice o minune, putem trasforma o lacrima intr-un zambet. Trebuie sa ne luam dupa exemplele bune si sa invatam din cele proaste. De fiecare data cand suferim, trebuie sa zambim, si sa stim cum să transformăm suferiţa în lumină, cum sa fim mai puternici.

Fiecare om are parte de momente grele. Din fiecare invatam. Incercam sa gasim drumul care duce spre fericire. Fericirea nu este ceva divin, ce se gaseste greu. Este un lucru simplu care poate fi daruit oricui printr-un simplu gest.

Poate şi noi am dat un exemplu prost cuiva şi niciodata nu vom stii cat de mult a fost afectata acea persoana. Dar de fiecare data cand am dat un exemplu bun, am văzut o faţă care se lumineaza, am vazut cum apare un zambet de mulţimire. Şi, pana la urma, asta conteaza cel mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu