duminică, 28 decembrie 2014

Zâmbeşte clipei

Sunt zile când totul parcă merge pe dos. Fie datorită vremii mohorâte de afară, fie unor probleme ce nu-şi găsesc rezolvare, îţi vine să te întrebi ce rost are toată această zbatere ca a unei păsări prinse în laţ. Şi, când crezi că totul merge alandala, se întâmplă ceva neaşteptat ce-ţi înseninează ziua.

Nu cu mult timp în urmă, pe 29 seara, după o zi de birou, la ieşirea din staţia de metrou, un grup de liceeni zâmbitori ofereau, într-o batistă albă brodată, un pumn de grâu pentru noaptea de sf. Andrei. Surprins, am primit darul răspunzând cu un zâmbet. Un gest simplu, anonim, având drept răsplată doar bucuria de a vedea frunţi descreţite din alergarea zilnică. Un gest simplu, ca tradiţiile noastre.

Momentele de bucurie nu trebuie să le aştepti. Le poţi crea chiar tu. Nu ştii cum? Câteva idei:
  • Să râzi atât de tare încât să te doară faţa. (Nu este de loc greu: internetul îţi oferă o grămadă de filmuleţe haioase. Iar la o cană de vin fiert alături de cineva drag, râsul este şi mai sănătos.)
  • Să dai un telefon unui prieten cu care nu ai mai vorbit de mult. (Cu tehnologia actuală, nici nu este greu.)
  • Să faci o plimbare în parc şi să descoperi frumuseţea simplă a naturii în iarnă. (Poţi face şi câteva fotografii spre amintire.)
  • Să iei un pliculeţ cu mâncare pentru pisicuţele ce le vezi zilnic în drumul spre serviciu.
  • Să încerci o reţetă pe care o ştii de la bunica, chiar dacă nu ştii să găteşti prea bine.
  • Să faci o cafea (sau un ceai) fierbinte şi să o duci vânzătorului de struguri din piaţă. (Şi să cumperi un kilogram de struguri.)
Lucrurile bune se întâmplă în fiecare zi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu