marți, 25 ianuarie 2011

Prin uniformizare spre mediocritate

Odată ca niciodată, animalele au hotarat ca ar trebui sa faca ceva semnificativ pentru a intampina problemele lumii noi. Asa ca au infiintat o scoala. Au adoptat un program de activitati care includea alergatul, cataratul, inotul si zborul. Pentru a fi mai usor de aplicat, toate animalele au fost obligate să participe la toate cursurile.

Raţa era foarte buna la inot (chiar mai buna decat instructorul ei!). Totuşi, lua doar note mici la zbor si se descurca foarte prost la alergat. De vreme ce alerga atat de incet, a fost nevoita sa renunte la inot si sa faca ore suplimentare pentru a exersa alergatul. Acest lucru i-a ranit labele si a devenit mediocra la inot. Insa “mediocru” era ceva acceptabil, asa ca nimeni nu si-a facut probleme din aceasta cauza (în afara de raţă).

Iepurele a fost primul la alergat, dar, din cauza cârceilor datorate efortului de a recupera la înot, a ajuns ultimul. (Dar a trecut şi el clasa.)

Veverita era foarte buna la catarat, dar intampina tot timpul neplaceri la ora de zbor, deoarece profesorul o punea sa inceapa de la sol, nu din varful copacului. A inceput sa sufere şi ea de cârcei din cauza epuizarii, asa ca a luat doar 5 la catarat si un 4 la alergat.

Vulturul era un elev problema si a fost sever pedepsit pentru nonconformism. La orele de catarat, ajungea primul in varf, dar insista sa o faca zburand!

[Sursa: Internet]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu