miercuri, 20 august 2014

Idei speriate

Soarele răsare leneş pe întinderea calmă a oceanului răcoros. Întins în hamacul legat între catarge, las mintea să zboare nestingherită. Câteva cuvinte par să acapareze firul liber al gândurilor. Nu reuşesc însă să se lege. E ceva de genul acces la speranţă, dar scris într-o grafică enigmatică: Akcees la Speranţa...

De undeva din depărtare se aude o muzică suavă. Se anunţă o nouă zi frumoasă. Muzica creşte în intensitate. Dar cum? Nu se vede nici o urmă de ţărm şi nici o adiere de vânt nu încreţeşte suprafaţa de oglindă a apei ca să aducă sunetele de departe. Şi muzica tot creşte în intensitate... M-am dumirit: e melodia polifonică a telefonului mobil.

Alarma de sculare cântă sfidătoare spre ceasul deşteptător ajuns, undeva pe colţul noptierei, piesă de mobilier antic. Rutina începe ziua. Pisica torcătoare se întinde leneş în culcuşul de peste noapte şi se grăbeşte spre bucătărie, mieunând catifelat pentru tainul în castronelul de mâncare. Urmează alergătura, când cu rost când fără, prin casă. Apoi, drumul până la autobuz, staţiile ştiute de metrou, tropăitul mărunt al sutelor de paşi ce ies din subteran. Biroul. Şi totul în jur dispare.

După ore bune de muncă urmează drumul înapoi. Am noroc de un metrou liber. Până la staţia de destinaţie las gândul să zboare liber: ... muncă ... zile ocupate... stres... un alt drum... simplu... acces la speranţă... idei...

Idee: Satul de la poale de munte, pe care-l ştii de atâta timp, e înconjurat de o natură bogată. Nu reuşeşte să-şi ţină tinerii şi, an de an, câte o casă devine pustie şi gospodăria ce o înconjoară e invadată de buruieni. Ce-ar fi dacă ai cumpăra acele case şi le-ai transforma într-un mic obiectiv turistic? Viaţa la ţară! DA!!! Dar... Dar dacă nu merge? Dacă nu vrea nimeni să vândă? Dacă nu vine nimeni? Dacă...? Dacă..? Şi  aşa reuşeşti să sperii ideea.

Cu toţii avem idei dar, uneori, ne este teamă sau nu ştim cum să le pornim. Ca să ne ajute, în perioada 14-20 septembrie, la Pensiunea Speranţa din Predeal, Akcees organizează Start Me Up, singura şcoală de antreprenoriat din România în cadrul căreia vei forma echipe, vei genera idei de afaceri şi vei dezvolta ulterior concepte viabile de business. La final îţi vei valida ideea prezentând-o în faţa unui juriu de specialitate şi vei avea ocazia să te numeri printre câştigători. Înscrie-te acum completând formularul disponibil online la http://startmeup.ro/apply/. Următoarea poveste de succes poate fi a a ta!

Dă ideilor tale speriate acces la speranţă!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu