sâmbătă, 12 iulie 2014

#roundTripRomania - ziua 12

Când ne sculăm, soarele ne zâmbeşte pe un cer albastru curat punctat cu nori albi ce ascund culmea Parângului. E linişte plăcută, iar din grădini nu se prea aude zvon de muncă. Îmi dau seama că este sâmbătă.

Oprim la biserica din sat. După ce aprindem câte o lumânare în memoria celor care nu mai sunt cu noi, pornim mai departe. Vizităm Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj (de la Curtişoara). Facem o plimbare prin Târgu Jiu, pe la Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, şi ne relaxăm pe malul Jiului. Vizităm Mănăstirea Tismana. De la Baia de Aramă o luăm spre Ponoarele să admirăm Podul lui Dumnezeu (al doilea pod natural ca mărime din Europa, dar singurul din lume deschis traficului rutier, inclusiv de mare tonaj). Urmează Drobeta Turnu Severin cu frumosul drum pe lângă Dunăre spre Orşova. (Credeam că nu mă voi mai minuna de nimic gândindu-mă la ce am văzut până acum, îmi spune Jeff. Să ştii că ai văzut foarte puţin din România, replic eu.) Ajungem la Orşova odată cu ploaia, aşa că ne retragem la pensiune să depănăm poveşti şi impresii la un pahar de vin.

Această excursie prin locuri reale este imaginară. Totuşi, un american face, chiar acum, un tur al României în 14 zile. Urmăriţi periplul lui pe pagina blogului sau cea de Facebook dedicate evenimentului. Orice sugestie pentru locuri ce trebuie văzute este binevenită.

#roundTripRomania este un eveniment organizat de agenţia de turism TuristClub.ro
, în colaborare cu Kooperativa 2.0




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu